Den smarriga kakan.
Smält 225 g smör eller margarin
Vispa 3 ägg och 3 kkp strösocker pösigt.
Blanda ihop 4,5 kkp vetemjöl med 3 tsk bakpulver,2 tsk vanillinpulver o 4 msk kakao.
Blanda ner mjölblandningen i äggvispet tillsätt det smälta smöret. Rör sist ner 1.5 kkp mjölk.
Grädda i 175 grader till kakan känns fin,ca 50 minuter.
Glacyr; smält 100 g margarin, rör ner 300 g florsocker,3 msk kakao,2 tsk vanillinpulver och 4 msk starkt kaffe. Koka ihop.
Dela kakan i 2 delar, häll en tredjedel av glacyren på den ena delen. Lägg den andra delen därpå. Bred sedan ut resterande glacyr över hela kakan och på kanterna.
Det här ska jag prova! Men hur mycket är en kkp?
SvaraRaderaHar lagt den till mina recept :)
SvaraRadera