onsdag 19 maj 2010

Varm skön Onsdag.

Här väntar förmodligen en mulen dag som vi nu vant oss vid. Men jag njuter verkligen, det är så friskt och ljummet ute. Det doftar så underbart gott . Fåglarna drillar i min trädgård så det ekar. Här är så mycket småfåglar, man hör dom inte hälften så mycket mitt inne i samhället. Men här i min trädgård är dom och tjattrar. Har ju bara en granne sedan skog och hästar. Härligt!

En del mornar öppnar jag min altan dörr som leder ut till baksidan av trädgården. Sedan ligger jag kvar under täcket och lyssnar till fågelsången.

Kanske har jag så mycket fåglar för att jag fortfarande matar dom ,haha. Men är ju nu det behövs innan alla insekter och dylikt kommit igång. Lille "Bosse" (bofink) sitter på talgbollarna vid köksfönstret och mumsar mest hela tiden. Han bor i holken på garage gaveln. Här finns domherrar,talgoxar. en hackspett är här och nallar lite talgboll emellanåt. Ja massa små sötnosar.

Haha och nu gogglade jag snabbt för att hitta någon bra bild på en bofink. Och insåg min okunskap i småfåglar. "Bosse" bofink är ingen bofink utan en blåmes,asgarv ;*

Men vad gör väl det jag har bofinkar här också ;) och nu har jag redan döpt honom till Bosse så nu får han heta det.

Idag har jag lille Liam här. Han ska vara till imorgon kväll. Imorse följde vi Pontus till skolan. Vi fick fint sällskap dit. Katten Sven-Oskar Fisen Jönsson tyckte han skulle följa med på den lilla rundan. Men haha så långt var han inte van att gå. Han lade sig och pausade flera gånger på vägen hem igen.

Nu slöar vi lite här med en kopp kaffe. Om en stund ska vi åka till en kompis i Nässjö och fika.

Och i eftermiddag ska jag ta med barnen för att hälsa på min lilla mormor. Hon är väldigt dålig . Efter många år av saknad efter morfar vill hon till honom nu. Och det är ju inte konstigt. Bo på ett ålderboende och sitta där och glo dag ut och dag in. Inte kunna/orka göra något alls. Alla dagar är lika vare sig det är jul eller midsommar. Och när man är så dålig ska man själv få bestämma om det ska sättas in några åtgärder. Det kan givetvis vända tillfälligt så hon blir bättre,men det går mot slutet. Och vi vet alla att morfar väntar verkligen på henne på andra sidan. Ett sådant härligt par har man sällan skådat.


Nu pääääääs....

Var fågel sjunger efter sin egen näbb.