torsdag 23 september 2010

Nu Idol och jag får skoskav i öronen!

Mys blev det med mat och gott. Nu har dom åkt hem,mamma tål inte katterna så när hon börjar harkla och ögonen blir röda är det dax att dra. Annars sitter det kvar en hel vecka.Men mys hade vi så länge det varade.

Nu är det Idol,och Herre gud vad händer? Det låter för jävligt! Är dom tondöva hela bunten idag?

Aja tänder lite ljus och övar läxan från kursen, att inte vara dömmande. Kan behövas när man tittar på skräpTV.hehe.

Jag har fredags kväll redan ikväll. Gött hade jag inte lite rötjut kvar?

Just glömde berätta, medans jag fixade all mat innan lagade jag även mitt glapp i höger framlykta på bilen. Kvinnor kan ju göra 2 saker samtidigt. Hahaha,eller så är det så att eftersom jag skjutsade grannen igår med hennes bil,så kom hennes man över och lånade min bil en stund. När han lämnade den åter var glappet fixat. Vad kostar detta då? - Nä men du klippte ju mig så det är lugnt!
Jippi!!!!! Är ju så det ska vara tjänster och gentjänster. Halleluja!
Behöver fixas lite till innan besiktning och jaa ,han börjar bli lite långhårig igen. Nice!

Puss och god afton alla sköningar.

Perfekt!

Pajerna står på värmning,salladen är klar. Bordet är dukat.
Bara att peta igång kaffebryggaren, chokladpudding med grädde på står klart i portionsskålar.
Precis så vill jag ha det när jag får gäster. Allt klart så jag också får vara med och prata. Jag vill inte vara upptagen och stressa runt då.

Har nog gjort pajer så det blir över och hur bra är inte det då;)
Då är ju fredagsmys maten redan klar tills imorgon kväll.

Då är det barnfritt i huset. Inte dumt alls.

Jösses vad magen kurrar av det gottiga oset från köket.

Vad ska ni äta för gott idag?

Glädjen över nuet.

Från jobbet imorse körde jag till stallet. Där kramade jag och pussade på hästarna och gav dom frukost. Medans dom stod och mumsade tog jag en skön runda med kameran runt halsen.
Följ med mig på min tur.


Nu ska här fixas klart med fler pajer sallad,och annat gott till kvällens kalas-mys.
Hur ser din dag ut?

Mörkt och mysigt.

Ja så här vackert lyste månen i slöjor på en mörk himmel då jag igårkväll åkte till jobbet.

På vägen fick jag ett oväntat samtal. Det var den som köpte huset av oss innan i mitt förra liv som gift. Huset är åter sålt och det har uppstått något tjafs. Då menar jag doldafeltjafs. Verkar inte vara någon jättegrej men ändå. Jag ska reka lite i saken under dagen. Det som förvånade mig mest var min reaktion. Först blev jag lite orolig,men under kvällen på jobbet med tankarna på något helt annat,insåg jag att -Herre gud vad är det att brusa upp om. Det är materiella ting inget man behöver låta inkräkta på ens välmående. Okej kan kosta lite pengar,men det får ju bevisas vem som gjort fel först. Och tror inte det ska bli några jättesummor.Så vad är det att oroa sig om?

 Så idag vaknade jag kolugn och glad i sinnet. Måste säga att det där med Mindfulness kurs verkligen är något att rekommendera. Är inte mycket som får mitt sinne ur balans. Jag känner mig trygg och lugn i mig själv. Det vet jag inte om jag någonsin kännt tidigare.

Sedan kan man ju inte räkna då man brusar upp för att tonåringarna spelar sina spratt. Det handlar ju om en "mammas" tålamod. Det är ju sådana saker som brusar upp och sedan lägger sig lika fort.Något som jag självklart övar "tålamod" på men som inte rubbar mitt "själv"lugn.Älsklingen säger att jag ofta stressar och far fram som en virvelvind . Men den stressen är inget jag mår dåligt av på insidan.Jag har gamla saker jag bearbetar på insidan som jag kommit väldigt långt med.

Så i det stora hela är jag lugn över tillvaron i mitt underbara liv. Själklart skulle vi gärna redan bo på den där gården vi drömmer om och allt vara klart.Men det är ju sådana där små drömmar man samtidigt mår bra av att ha. Nägot att längta till.

Så idag är en ny dag i paradiset!