lördag 22 maj 2010

Dagens alster då.

Här följer bilder på allt som tillverkats i Flisby köket idag.
När jag arbetar i köket är grunden alltid en organiserad Mice em place (osäker på stavningen). A ni som jobbat/jobbar i kök vet vad det betyder ,haha.
Ordning o reda från början till slut är A och O.


Först en enkel vinägrätt sallad.


Sedan en fräsch Fransk potatissallad.


Denna goda Tabbouleh ( Libanesisk bulgursallad).
Och så en vanlig Ratatouille.
På grillspetten hade vi Het yoghurtmarinerad Kycklingfilé och Basilika marinerad Ytterfilé.

Till dessert blev det Kolapaj med exotiska frukter och grädde.
I kylen står nu också 2 stora brickor med Exotisk Planka klart till imorn. Ska bara fica ett fat med lax och räkor imorn och garnera tårtan.


Norska Elisabeth hade med sig denna vackra Kranse kake. Med Norska flaggan i toppen ;) Ska bli spännande att smaka imorn. Synd att flaggan inte syns på bilden.
Det var allt för idag. Nu ska här sovas så vi orkar upp till kyrkan imorn bitti. Ser inte bra ut om man snarkar i kyrkan. Fast just det jag snarkar ju inte ;) fast älsklingen säger att jag gör det. Jag tror han ljuger ,hihi.Jäktig men rolig Lördag.

Varit full sysselsatt i köket hela dagen ;) Förberett hela grill buffén till ikväll. Blir 4 olika sallader, 2 dressingar, 2 sorters grillspett. Efter blir det Kolapaj med exotiska frukter och grädde. Älskar att fixa och dona.

Dom 2 Exotiska plankorna står nu klara i kylen till imorgon. Bara lax och räkor som ska läggas upp imorn och en tårta som ska garneras. Men det går fort.

Ska lägga in bilder på läckerheterna senare ikväll när jag kommer hem till min dator.
Kom inte överens med denna datorn och orkade inte krångla.

Känner mig nöjd med dagen hoppas nu bara det blir godkännt och uppskattat ;)

Kan inte släppa mina funderingar och drömmar. Mycket som ska klaffa och funka. Annars ... aaa då blir det nödbromsen och lägga i backen. Tar inte ut något i förskott.