tisdag 21 september 2010

Vilken överraskning!

Älsklingen kom hem runt kl 20 stället för 23.30. Underbart nu blir det soffmys och tända ljus.
Välkommen http://anglarochparlor.blogspot.com/ ny följare.

Imorn ska jag göra Kantarellpaj. Någon som har något bra recept?

Blodet rann...

Idag när Rolf åkte till sitt jobb var jag ensam hemma,hehe. Vad göra.? Hoppa i gummistävlarna och traska iväg till skogen. Så underbart att bara kliva rakt ut i okänd skog och inte veta vad man ska hitta.
Tanken med hela rundan var att samla material till pyntet jag ville göra till trappan på framsidan. Höstigt härligt material. Plockade massa Ormbunkeblad. Som tur var på vägen hem ,för jag skar mig på lillfingret så det rann blod över hela handen;) Jag  gjorde rent Thommys nu vissna hjärtstomme och virade dit massa ormbunkeblad med hjälp att Natursnöre. Så nu hänger det en nygjord härlig kreation på dörren.
Min inköpta HöstAster i kruka ville inte bo i en vanlig tråkig kruka,utan jag plockade vanlig vitmossa och grön skogsmossa . Lindade detta runt plastkrukan och virade sedan Natursnöre även runt detta.
Så även runt den ljuvliga Ljungen.
Måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet.
Det blev mossa över även till den lilla pumpan och den söta Ängeln.
Idag hade jag förberett mig med korg och kasse innan jag gav mig av. Tänkte att jag skulle slippa strippa idag. Och tur var ju detta för titta vad jag hittade.
Jag trodde inte mina ögon. Där lös det av guld lite överallt. Vilken lyckodag , jag trodde jag skulle reka Trattisar men inte då. Där stod stora feta Gula Kantareller och bara skrek på mig.
Jag trodde inte denna skog var en givande jaktmark men ack vad jag bedrog mig. Hehe nu vet jag var dom finns ;)
Ännu en underbar dag i paradiset.

Ny härlig morgon.

Tittar ut genom fönstret här på jobbet. det är gråväder idag.Kajorna tjattrar i grannens träd.
Luften känns frisk genom det öppna fönstret. Vädrar ur sovluften tills min kollega kommer och tar vid.
Blir lite stalljobb nu på morgonen ,sedan får jag se vad jag har lust med. Har inga måsten på mig själv just nu. Skönt värre;)