tisdag 23 februari 2010

Måndag kvälll.

Bara så där lagom händelserik dag. När jag kom hem från jobbet försökte jag klättra upp på taket och dra ner lite snö. Haha meningslöst när man är sååå höjdrädd. Lyckades väl få ner 2 kvm stor yta. Hmmm ,några kvadrat kvar tihi. Åt hemlagad salami pizza med Rolf när han kom hem. Han var förbi Fritids och hämtade hem Pontus. Min älskade snälling.

Gasa igång tvättmaskinen och tända i pannan, samma refräng varje dag. Bäst att elda på så man slipper se elmätarens blippande sken. Vedhögen börjar tyvärr krympa i en alltför snabb fart. Om jag eldar sparsamt har jag tur om det räcker hela mars månad.

Nu är det dax för lite läxor med Pontus.

"När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig". Nalle Puh/ Winnie the Pooh

Yrande vindar i ett vitt böljande hav av snö.

Klockan ljuder åter strax efter 3,och en dunder förkyld älskling går upp. Äter frukost och kör till hästarna . Dom blir fodrade och blir utsläppta i snö som når dom ända upp till magen. Som tur är får Rolf jobba inne idag också som igår ,då maskinen är inne på verkstaden där han servar den inför nästa skogsparti.
Jag var långt in i dimman när jag fick morgon pussen innan han åkte.

Själv gick jag upp kvart över 6, tände ljuset i barnens rum så dom kan vakna till. Gör mig iordning o myser frukost med smörgås och the. Ute faller snön fortfarande med lika stora flingor som igårkväll. Har nog kommit ytterligare 10-15 cm inatt. Pontus är så duktig på mornarna,först lite seg men vips så är han klar. Man får påminna att ta på ytterkläderna i rätt ordning, men det hör till när man är kille i den åldern.

Vi tar varsin spark och ger oss i väg i yrsnön,går knappt att åka på sparken men den är bra att hålla sig i. För under snölagret på gatan är det blankhalt. På väg till fritids hinner vi lägga i inbjudningslappar i vissa brevlådor. Pontus bjuder till badkalas i Eksjö badhus. Han fyller 8 år den 12 mars, så 7 mars blir det kalas för några kompisar. Verkligen en bra grej att dom ordnar med badkalas, varm korv, saft ,bulle och glass ingår i priset. Fint uppdukat med ballonger, och man får själv säga till när man vill ha det serverat. 2 vuxna ingår i priset som badvakter,det blir ju då Rolf och jag ;) Självklart är ju Rolfs härliga pojkar Thommy och Jesper med på kalaset.

Nu medans jag sitter här och skriver fick jag ett sms från Rolf,att hans äldsta son Robin nyss klarat uppkörningen . Så nu är körkortet klart. Gud va superkul. Hihi va bra då får jag göra en fin tårta till helgen,jiiippppiiiiiii!!!

Dax för mig att dricka lite kaffe här på jobbet, ha det gott där ute i snövädret. Så hörs vi ;)