torsdag 4 november 2010

Halloween fest på fritids.

Då ser man ut så här. Pontus var blek som ett lik när han skuttade iväg till fritids festen nu ikväll. Han ser gravalvarlig ut på bilden,haha. Nu gäller det bara att inte klia runt i ansiktet under festens gång. Läsk och massa godis var inköpt och med-packat. Oj,oj,oj vilket liv där kommer vara. Tuffa lärare där som orkar med 40 skogstokiga ungar på fest;)

Så gulliga..

Idag var jag med Pontus till ögondoktorn på sjukhuset. Optikern vi var hos för 2 veckor sedan hade skickat oss dit. Men som tur var är hans ögon helt som dom ska. Skönt det!

I väntrummet såg jag världens gulligaste par. En gammal farbror satt och läste i en tidning. När hans fru kom runt hörnet hoppade han genast upp.
Trots att han var väldigt stapplig syntes det att han verkligen ville upp fort från stolen.

Han stapplade fram till sin betydligt piggare fru och strök henne över kinden. Sedan tog han genast hennes kappa från kroken och hjälpte henne på med den. En sådan där självklar gest som bara riktiga gentlemän från "före våran tid" gör. Dom var så rara mot varandra. När dom gick mot utgången gick dom nära och höll varandra i armkrok. Det var äkta kärlek jag såg hos det gamla paret.

Åter till mitt svåra grubbel. Jag håller med er, det lutar verkligen åt att stanna kvar där man är och njuta av livet istället för att slita ihjäl sig;)

Helt sjukt!

Jaa nu har jag haft en superskön sovmorgon. Klockan fick vänta med att ringa tills klockan blev 9 idag. Det är ju så underbart med sovmorgon. Tycker jag iaf.

Älsklingen skrotade upp vid halv 5, han skulle släppa ut hästar och sedan åka på kurs i Värnamo. Det är han och hans chef som är där och får en snabbkurs i hur nya maskinen fungerar. Älsklingen är som ett litet barn på julafton nu när han ska få köra en splirrans ny skogsmaskin,haha. Nu får man inte ha skorna på då man hälsar på i den inte. Får väl ringa och påminna honom framöver när arbetstiden är slut för han kommer tycka det är så roligt så han kommer lätt glömma åka hem;)

Men visst är det skönt när man trivs med sitt arbete. Jag trivs kanon på mitt jobb. Men som en del av er vet har jag funderat på annat då ett tillfälle nu dykt upp. Men utan att avslöja vad det är, kan ni tycka till lite. Ska man verkligen satsa 200% på något som man faktiskt inte kommer bli rik på. Jobba 6 dagar i veckan och vara fastlåst. Kanske inte kunna ta semester eller ens vara ledig en enda hel helg. Jag skulle lätt kunna jobba så om jag visste att det skulle ge en megalön,men det vet/tror jag att det inte kommer göra. Enda positiva är att man är sin egen och jag är riktigt lockad. Men det har så många minus med sig.

Som jag jobbar nu har jag en hyfsad lön varje månad. Om jag vill jobbar jag extra för att öka den. Om jag vill slöa gör jag det. Jag är ledig väldigt mycket och hinner med det jag vill ändå är jag inte fattig. Känns inte som det är rätt läge att byta ut det just nu,om det ändå inte ger mer pengar. Och pengar är ju heller inte allt;)
Vad spelar massa pengar för roll om man aldrig är ledig och hinner mysa med nära och kära.

Jag är långt ifrån färdig med mina funderingar runt detta. Och ska visa alla siffror för en revisor som ska tycka till också.

Hur tänker ni?