söndag 18 juli 2010

Kväller i stugan..

...är det nu. Och kvällsmaten är avklarad. Sista måltiden med nästan alla samlade för denna gången. Imorn åker Rolfs barn till sin mamma för en vecka framåt. Liam mitt lilla helgbarn körde vi hem tidigare ikväll. Min äldsta dotter åker tillbaka till sin pojkvän imorn och min yngsta dotter är fortfarande borta hos en kompis sedan förra tisdagen. Kvar imorn blir bara min minste Pontus, jag och Rolf. Det blir tomt och tyst i huset.

En snabb förklaring; jag är särbo med Rolf (snart sambo) han har 4 barn. Själv har jag 3 barn + ett helgbarn varannan helg ibland lite mer. Så totalt när alla är samlade är vi 10 st runt matbordet. Härliga ungar allihop.

Lite skojiga funderingar har vi dock haft om framtida storhelger. När alla har respektive, då är vi om man räknar bort helgbarnet 16 st. Och om alla får ett snitt på 2 barn var så är vi 30 st.
Hehe coolt, vilket stimmande det kommer vara ,haha.

Hoppas det skiljer lite i åldrarna på barnbarnen . Hehe ,tänk er 14 st ettåringar.

Före kvällsmaten hann vi med hästarna såklart. Först ut blev lilla nyingen. Hon har nu vant sig vid selen 3 dagar. Så idag tog vi en liten promenad. Det gick hur bra som helst. Hon är en cool liten dam . Jag gick bakom och hasade fötterna i gruset för att hon ska vänja sig vid ljud bakifrån.
Var ju tvungen att ta ett foto stopp.

Hon är ju så fin ;)Sedan blev det nästa häst i ordningen. Mindre lyckad runda ;( Hon krånglade värre än värst. Slutade med fadäs i diket. Husse misstänker ont i munnen. Får klura ut vad bara. Inte alltid det enklaste,synd att dom inte kan berätta själva vad som är fel.Fräsch grönsaks soppa med färska kryddor.

Ja det får det bli idag. Passar på när vädret är mulet. Varit ute i trädgården och klippt färsk oregano. Någon innan min tid som sått det här. Kanske hade varit bättre att sått den i kruka eller urna,för nu är det så gott som bara oregan där. Sprider sig ju verkligen som ogräs;)


Den har förvisso börjat blomma ,men såg en kock på tv som använde den ändå. Då ska väl jag också kunna göra så.Ska passa på att plocka fler småbuketter att hänga på tork ;)