fredag 5 november 2010

Äntligen kväll.

Dagen började med en rivstart. Körde från jobbet tidigare än vanligt för att hinna till min inbokade tid på bilbesiktningen.
Nu har det verkligen gått utför med besiktningarna. Nu hjälper det inte att sminka sig och ta på kort kjol längre. Faan det var en tjej som tog hand om min bil.
Vad är nu detta ? Kan det inte få finnas några ställen kvar där man kan få blinka sig igenom proceduren,haha.

Aja hur som hur så var hon på de godas sida. Bilen gick såklart igenom;)

Hem och följa med älsklingen en stund i stallet. Dagen kom och dagen gick. Nu sitter jag superfräsch och taggad inför kvällens dans. dock bara i badrock ännu;)

Sä här ser min äldsta dotter (höger) och hennes kompis ut för stunden. Dom provar sina nya dräkter inför morgondagens party. My God,ska man inte vara spöke på Halloween fest? Har jag fattat fel? Är det sexparty dom ska ha?
 Nåväl  Nu ska jag strax föna och platta håret och sedan lägga på en lagom makeup. Ingen idee att klena på massa när svetten ska lacka. Men först kolla Atg Live hur det går för Kent Knutsson på Örebro nu. Han startar en häst vi hade i vårt stall innan. Kul;) Har spelat på han . Håll tummarna.

Sedan fullt ös medvetslös med bugg natten lång.
Ses imorn.

Tänk vad mycket man inte vet!

Glögg är en dryck, baserad på vin (vanligtvis rött), där man tillsatt kryddor och serveras varmt. Ordet glögg kommer av det äldre ordet glödg, bildat av verbet glödga ’värma upp’. I andra språk förekommer drycken under namn som vin chaud, glühwein och mulled wine.

Glödgat vin


Att dricka varmt kryddat vin har sina anor långt bakåt i tiden. Redan under antiken tillsatte greker och romare kryddor i vin, av hälsoskäl eller som smakförbättrare. Gustav Vasa höll sig med en egen blandare av claret, bestående av rhenskt vin, socker, honung och kryddat som kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor m.m.


År 1609 dök uttrycket ”glödgat vin” upp för första gången. Namnet syftar på tillverkningsmetoden, där en sockertopp dränktes in i cognac och antändes, varpå smältande socker rann ner i brygden och gav sötma åt glöggen.

I Sverige växte glöggens popularitet under 1800-talets slut och de privata vinhandelsfirmorna började tillverka färdigblandad glögg. Det fanns både vinglögg och en starkare variant som kallades cognacsglögg eller julglögg. Man började förknippa glöggen med julfirandet och dekorerade etiketterna med tomtenissar som kokade eller smakade på den rykande drycken.

Snart är det dax för årets första Glögg-flaska i det Annebergska hemmet. Det står en underbart vacker flaska på bänken i köket och väntar. På ettiketten står i blågula underbara bokstäver HV 71.
Den flaskan ska sedan sparas som pynt;)