torsdag 17 februari 2011

Så underbart...




Känslan av välbehag i hela kroppen efter ett kanonpass med Fiesta. Svettigt, jobbigt ,flåsigt och så förbaskat kul.
Hemkommen och nöjd tog jag med mig kamera och stativ ut och försökte fånga månen medans mörka moln flög framför hela tiden. Den där rackarn är inte lätt att fota alltså.

Nu ska jag faktiskt gå och sova!
Kram alla raringar.


Recept & Bloggtips.

Detta härliga Recept hittade jag i denna bloggen ,där Daniela tipsar och peppar till viktkamp.
Jag ska räkna ut pointsvärdet och laga detta framöver.

Danielas Sesampanerande kycklinfilé med hemlagad currysås
Hemlagad currysås
4 pers.
5-6 dl grädde
1 gullök
1 msk kycklingfond
½-1 msk mango chutney
2-3 tsk curry
½ tsk spiskummin
½ tsk cayennepeppar
Salt och peppar
Hacka löken och fräs i smör, släng i kryddorna och fräs en stund.
Häll sedan i grädden, mango chutneyn, kycklingfonden och koka ihop, låt puttra på låg värme tills såsen reducerat ner och blivit lite tjockare.
Sila bort löken och krydda med salt och peppar efter smak!



Sesampanerade Kycklingfileér
4 pers.
4 kycklingfileér (dela dem på mitten så går det fortare att steka) eller köp färdigt delade
1 ägg
2-3 dl sesamfrön

Sojasås
Sambal oleak
Salt och peppar
Marinera kycklingen i soja och sambal i en påse och låt stå och dra en stund.
Knäck ägget och vispa ihop det, häll upp på ett fat.
Häll även upp sesamfröna på ett fat, ta sedan en kycklingfilé i gången och doppa i ägget och sedan i sesamfröna.
Stek sedan de panerade kycklingfileérna i olja och smör ett par minuter på varje sida.
Koka sedan blomkål eller broccoli till, jag hittade sparris-broccoli som passade utmärkt till.

Supergott och enkelt!





Ljus (bild 48 av 365)