fredag 12 november 2010

Men Matte ge dig!

Alltså ,jag ska berätta för er om min matte. Hon har blivit så jäkla jobbig sedan hon köpte den där svarta saken hon hänger runt halsen och ibland har den ben. Så fort jag kommer i närheten av den så är hon där och lägger ner den i en konstig väska. Ömtåligt heter det. Hmm... om hon åtminstonde kunde låta mig sova. Nu är hon här med den där saken och poff,jäklar vad den bländas. Nu ser jag absolut inget.


Alla tjatar att jag är klumpig och ivägen. Är ju dom som inte fattar att dom ska gå runt mig när jag sover mitt på hallgolvet. Nu skrattar hon åt mig och pratar om att jag är stor? Vad menar hon? Kan jag rå för att stolen inte räcker till.


Bara för min syster ser ut som en liten fjärt kan väl inte jag hjälpa. Och jag är faktiskt en stor kille nu. Lite över ett år. En riktigt farlig Tiger snart. Jag är bra på att skrämma småfåglar och fånga möss. Skator är läskiga så dom vågar jag inte jaga,men säg inte det till någon. I början av detta året tryckte matte in mig,syrran och mamma i läskiga burar. Sedan fick vi åka bil tror jag det heter. Hon måste kört riktigt dåligt för jag mådde jätte illa. När vi stannade bar hon in oss till en elak gubbe som stack mig med en nål. Jag blev väldigt trött. När jag vaknade låg syrran bredvid i en hög och hade kissat ner sig OCH MIG! Och gissa om jag var stel och öm där bak. Konstigt han stack mig ju i halsen? Han pratade med matte om att hon skulle se upp med mig för jag skulle bli en stor klump. Hallå!!!! Säger man så. Jag blev ju ledsen. Jag kan väl inte hjälpa att mat är så gott. Dom andra får väl skylla sig själva som äter så lite och sakta.
Nu ska jag sova vidare, det är jag också bra på.


Trött men ändå lite duktig;)

Efterjobbet hämtade jag Liam på dagis och Pontus på skolan. Därefter for vi till stan och handlade. På Rusta hittade vi detta roliga julpyssel. Det ska jag och barnen göra någon myskväll under advent.

Väl hemma städade jag av lyan snabbt. Sedan lagade jag mat. Efter det hällde jag upp en kall god öl.Därefter började det roliga. Första bakade jag denna kaka.
AnanasKaka/Paj.
150 g smält smör

3 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulverFyllning:2 dl Cremé fraiché

½ dl socker

1 ägg

2 tsk vaniljsocker

300 g krossad ananas, avrunnenRör ihop smör,mjöl,socker och bakpulver och bred ut i en smord springform/pajform.

Rör ihop fyllningen och bred detta över den andra smeten.

Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.Serveras gärna med en klick grädde.Därefter kokade jag detta:

Paprika-Pickles!
3 Röda Paprikor

3 Gröna Paprikor

3 Gula Paprikor (jag tog bara röda och gula)

3 Gula LökarLag:0.75 dl ren ättika (24%)

4 dl vatten

2.5 dl socker

2 tsk salt

2 tsk hela rosépepparkorn ( jag tog 4 peppar)Skölj och dela paprikorna och löken i önskad storlek.

Blanda lagen och koka ihop.

Lägg i grönsakerna i lagen och låt koka på svag värme ca 5 minuter.Fyll upp i väl rengjorda burkar.


Nu väntar jag på att älsklingen ska komma på lite pusskalas en stund. Wow, imorn får vi sova ihop igen.

Äntligen!!!!

Efterlängtade Fredag du är äntligen här. Vad det nu för med sig vet man aldrig. Inget inplanerat är ganska skönt tycker jag. Jo 2 timmar imorgon är vikta för Pontus mamma ska komma på besök, men i övrigt.

 Jag skulle vilja åka och köpa lite fler burkar så jag kan koka pickles av den stora påsen med paprikor jag köpte igår. Det är gott. Har precis googlat fram ett lovande recept;)
Såg att Ö & B hade lite julpyssel paket av olika slag också. Det kan vara kul att köpa och sitta med barnen om kvällarna nu i advent.

Nästa helg är jag i Stockholm i jobbet. Är det någon som har lust att kika förbi hotellet på lördagskvällen och ta en kaffe i baren och säga hej?

Ha en bra dag . Nu kaffe och läsa hos er.