tisdag 24 maj 2011

Slutet gott..

...allting gott.
Ja dagen slutade bra. Buggkurs i vår egen lilla folkpark. Härligt att ha så nära för en gångs skull.
Konstigt att det inte är fler från byn som masar sig dit. Det är ju så roligt, men väldans mycket folk som kör både från Eksjö och Nässjö och en del längre ifrån. Det är bra gjort att ha dansen här.
Tack Sportdansklubben ;)

Väl hemma blev det nattning av diverse blomster och en titt under fiberdukarna i köksträdgården. Tjohiii vad det är mycket som tittar upp nu. Lite värme på regnet vi fått nu så kommer det knaka i bäddarna. Spenat och plocksallad står fint i sina rader.Fotfarande bara små pytteblad men det växer. Fiber dukarna var väldans tur jag har på. Vill inte att katterna ska springa där och sprätta runt. Gödslar hellre med hästgödsel;)

Nu ska jag hoppa i säng . Imorn är det halvlek på jobbveckan. Hu vad det går.
Och måste försöka hinna till vägning på viktväktarna imorn.

Hoppas ni har det bra alla därute. Tittar in till er igen imorn.

Helblåst!

Ja det är rätta ordet. Man blir helblåst här om man vågar sig ut. Stundom sol,stundom regn .Och en blåst som är stormvarning på.
Men kanske tur eftersom jag har massa städning inne att ta itu med. Det lockar liksom inte att vara ute idag.
Så nu hugger jag damm trasan!

Ruggigt sa Bull...

Regnigt sa Bill...

Men det behövs lite regn när man har strött ut gräsfrö. Eftersom jag köpte hem för mycket matjord till min köksträdgård så kan jag nu fylla upp lite håligheter i gräsmattan. Hela högen måste flyttas för den ligger mitt på framsidan. Men vill ju inte flytta den först och sedan köra ut jord. Utan försöker köra klart först så mycket som möjligt innan flytt av hög (det som blir kvar). Dubbelt arbete är inte min grej. Och jag störs inte av högen men kanske finns någon förbipasserande som gör. Hehe,kan ställa fram en spade om någon vill hjälpa till;)

Tittar runt i era underbara bloggar och upptäcker så mycket olika härliga växter jag skulle vilja ha. Så härligt när ni skriver ut namn och allt så man lätt kan hitta rätt den dagen det är dax att köpa något nytt.

Men nu får det vara köpstopp ett tag. Man får ta en paus och invänta vad som tar sig eller inte emellanåt. Vissa saker växer ju till sig och kräver en helt annan yta till säsong nr 2 & 3. Det får man inte glömma bort.
Denna veckan är full med långa jobbdagar. Så nu har jag abstinens bara av den vetskapen att inte få traska omkring och fixa där hemma ibland allt som växer. Blir bara det nödvändigaste morgon och kväll. Min gulliga son hjälpte mig imorse med lilla väcknings-rundan och plockade bort natt-täckning från de blommor som jag inte vill att ev, nattfrost ska ta. 14 dagar till sedan får det vara slut på detta daltande. Då hoppas jag järn-nätterna är förbi.
Är det bara jag som fortfarande är orolig för nattfrosten?