onsdag 27 april 2011

Så underbart!

Wow, hur lycklig kan man bli över brev på posten. Jo det ska jag säga er. Hur lycklig som helst. Ett brev och 2 små härliga fröpåsar med Vallmofrö. Från Ruben, så underbart snällt.
Dom ska jag så på fredag i krukor som sedan ska vårdas med kärlek;) 


Idag köpte jag Buxbom på Granngården. Jag tyckte priset var helt superbra. Man fick 6 st för 79 kr.
Tog såklart 2 uppsättningar;)
Väl hemma knippsade jag massa små bebisar som fick dyka ner i egna krukor där dom nu ska stå för att rota sig. Så till nästa säsong har jag förhoppningsvis massa fler små buskar.Fisen till vänster och hans mamma Svartis till höger tyckte dom kunde hjälpa till lite.
Men den hjälpen klarar jag mig utan.

Imorn jobbar jag jätte-lång dag. Så då hinner jag inte ut så mycket alls i trädgården. Men på fredag räknar jag med att få sista bädden klar. Sedan jippi tjohiiii kan jag börja så. När vädret tillåter. Ännu är det lite för kallt i jorden här. Men ,lalala jag har läget under kontroll.
Och jag ska ge mig på rabatter där det enbart är rötter. Ingen jord alls. Med andra ord många plantor som kan delas.
När jag flyttade hit sa min far att jag nog kunde dela alla plantor i 4 delar minst. Saken var den att jag då hade 8 rabatter. Ja ni kan ju själva lista ut att det blir mycket då. Nu blev det så att avloppet blev tvunget att grävas om så där rök tyvärr en massa plantor som inte kunde räddas.
Men nu äntligen står projekt "planera trädgården som jag vill" i fokus.

Men  Rom byggdes ju inte på en dag så min trädgård kan inte ta form som jag önskar i ett nafs. Och det är ju det som är charmen. Jag ska försöka mig på en inventering allt eftersom jag flyttar runt och delar plantor. Där kommer ni nog  till hjälp. Det är säkert många plantor jag inte vet namnet på. Då fotar jag och frågar här såsmåningom.

Gonatt alla underbara där ute.


Resetips (bild 106 av 365)Gamla Stan i Stockholm. Här kan man strosa omkring och njuta i evigheter.


Avkoppling (bild 105 av 365)

Kan vara en god drink.
Här en Melba Cocktail.