fredag 14 januari 2011

Bokeh (bild 14 av 365)

Bokeh (från japanska boke, 暈け, som betyder "suddig") är inom fotografin en benämning på de delar i en bild som inte är i fokus. Utseendet på bokehn varierar mellan olika kameraobjektiv. Bland annat tenderar avlägsna ljuskällor som reflexioner som är ur fokus att formas som objektivets bländare.



När kort skärpedjup används, blir det bakom och framför fokusavståndet mer suddigt. Å andra sidan uppfattas det som inte är i fokus som mer skapt om ett långt skärpedjup väljs. Utseendet hos bokeh hos en bild är viktigt, speciellt sådana med kort skärpedjup och där mycket av det ofokuserade syns.
Källa wikipedia.

Fler bidrag i 365 bilder finner du här.



Utmaning dag 12.

Min handväska!

Ja man skulle kunna tro att den rymmer minst 20 liter. För när jag tömmer den upp och ner någon gång ibland, så ramlar det så mycket saker ur den så jag skulle kunna hjälpa precis vem som helst med vad som helst. Där finns blöjor om Liam är med, tamponger,bindor ifall att, läppstift om man ska vara fin och läppglans om man ska pussas,mascara,eyeliner fattar inte varför för jag sminkar mig nästan aldrig,tändstickor ifall tändningslåset i bilen fryser,plånbok & kort-etui som jag köpte för att slippa plånboken,pincett - man kan ju hinna noppa ögonbrynen vid något röd-ljus, Plåster man kan ju skada sig, kapsylöppnare -varför..ingen aning ,finns det flaskor med kapsyl fortfarande? parfym , roll-on, ibland bok, kalender, något jobbschema fast alla tider står uppskrivna i kalendern. Jaa ni kan inte ana vad det ryms i min väska. Eller ...jo det kan ni nog. Ni har nog minst lika mycket bra att ha saker i era väskor;)