torsdag 22 april 2010

Mörkt i Anneberg.

Nu har jag snart varit på jobbet * timmar ;) Har tv,n på med hocky. Förlängning idag igen, spännande så man får magknip. Lurar dock hjärnan på lite av den värsta nervkrisen genom att samtidigt sitta med lappen och betala räkningar.
Så nu är det klart också.

Bra jobb detta ;) Huvudsaken är ju att man sköter sitt jobb och fattas bara annat. Jag kan inte bli mer tillgänglig här just nu.

Hemma är Emelies killbesök kvar. Känns lite skumt att ha en Djurgårds fan hemma ,hmmm han hade t.o.m en tatuering med DIF. Aja den ska vällan gå att tatuera över om det behövs ,haha. Men i övrigt var han som sagt trevlig ;)

Sitter här och saknar min norska björn. Surt att vara här när han är hemma i min säng. Tänk om man kunde vinna pengar så man bara kunde göra sådant som är kul. Jaaaa vad vore livet utan drömmar ,skriv gärna och berätta om dina drömmar ;) tänk en fet lottovinst ,haha.

Nu blir det lite facebook innan sängen, natti.

Många bäckar små gör en stor å.

Solig afton i april.


Nu sitter Pontus och jag vid tv,n och slöar. Det är dock inte Pontus på bilden ,haha. Det är Amandas ena katt Svartis. Ätandet är avklarat och älsklingen har åkt till stallet. Tråkigt att bara låna honom en timme typ för denna dagen. Men hinner inte åka med till stallet eftersom jag ska åka och jobba snart. Och jaa haha där hade vi ju inte setts säskilt mycket heller . Om det fanns något som hette förlovad singel hade det stämt på mig.
Mmm känner mig exakt så gnällig idag som jag låter. Vissa dagar är uppåt vissa neråt. Idag åt nerhållet. Grunnat för mycket på kommande utgifter kanske. Alla räkningar som ska iväg, bilruta som ska lagas (mindre kul att betala andras fadäser, men inte hört något annat så är nog så det ska vara) , hjullager ska lagas på bilen, bromsrör fixas rost på. Spara pengar till önskad semester. Som det ser ut nu så känns det som jag och mina troll får hålla oss på hemmaplan. Hade ju en önskan att kunna åka med Rolf och hans barn till Norge ,men dom får nog åka själva. Kanske det som är meningen. Jag tror ju på ödet och att det finns en mening med allt som händer. Så ödet får bestämma hur sommaren ska se ut. Ska sätta mig på jobbet ikväll och se över läget innan jag kastar in handduken.
Är ju aldrig på minus i alla fall. Det känns tryggt. Och klart det tagit på sparhögen lite nu när jag fixat i köket,men det var verkligen behov av ett ansiktslyft där. Så jätte ofräscht, och tapeter som var på väg ner av sig själva. Som i mitt förra hus,köket talade om för oss att det var dax att bytas ut . När luckorna ramlar ner då man ska öppna dom,haha. Risk att få dom i huvudet ;) Men då renoverade vi kök som kostade ca 120 000 kr, nu kommer det handla om ca 13 000. Lite skillnad ändå.
'
Emelie har en kompis här,väldigt trevlig kille som kommer in till tv,n och hälsar ,tar i hand och småpratar. Det gillar vi här. Social kompetens ;)
Nu tittar vi som sagt på tv, barnprogram. Väldigt lärorikt idag,haha. Handlar om Tordyveln Tore som ska lämna sitt ko-mocks hem och ge sig ut i världen. Han stöter på läskiga myror som vill dra i honom. Han tar upp några liftare som åker med under magen, urk små fästingar. På kvällen flyger han till en ny ko-mocka som han kan sova i. Han längtar till den dagen han hittar en fru. Jaaa härliga barnprogram ,haha. Bra när det inte bara är skräp program utan också lärorika program.
Tror jag ska ta tag i lite mer pappersjobb innan jag drar till jobbet.
Av barn och dårar får man höra sanningen.
Och det stämmer kan jag inflika. Idag när jag bytt om för stads besöket sa Liam - ska du vaja tant idag mamma-fia?
Jag hade kjol på mig,haha. Sant ju.

Trött...


Så dunder trött efter en slö dag. Hmmm... sömnbristen från natten som gör sig påmind kanske.

Kom ut i solen en stund på förmiddagen. Men det var inte njutningsbart. Solen sken från en blå himmel men det blåste hårda vindar. Det hindrade dock inte Liam som pajsade omkring och lekte fantasifullt som vanligt. Han tyckte att sista lövhögen skulle bort och tog en liten ynklig spade till hjälp,haha typ 3 löv som lämnade högen.


For sedan till Aneby för ett nödvändigt men dess värre inget kul ärende. Vissa personer utstrålar så mycket negativ energi så man håller sig helst på mils avstånd. Men ibland får man bita i det sura äpplet för en kort stund. Efteråt hade jag tänkt ta en fika med Liam på Byns enda café, men olust känslan jag fått fick mig att göra en snabbis in på konsum . Där köpte vi istället med oss fikat hem. Ville bara skaka av mig all negativ energi och komma hem till mitt lilla bo.

Måste berömma Anebys Konsumbutik för deras fina glöggflaskor. HV 71 ;) Ångrade när jag kom hem att jag ingen köpte. Får fixa det en dag. Är ju kul att pryda hyllan med ;)


Väl hemma fikade vi som sagt. Satte mig och rensade pärmar med sådana där papper av alla slag som bara måste sparas. Men som ingen frågar efter,haha. Kollar över budgeten så den håller måttet ;) Tog en mini promenad till skolan för att hämta Pontus. Sedan åter till alla papper.
Egen härd är guld värd.

Soligt men blåsigt.

Vaknar helt död efter en natt som jag hört min älskling hosta sig igenom. Tror han sovit mer än jag. Kunde inte somna riktigt mellan varje host attack. Men har ju underbara barn som reder sig själva på morgonen.

Pontus vaknade av sig själv idag,tog på sig kläder och satte sig vid tv,n med sin yoghurt. Liam tultade upp och gjorde honom sällskap. Då hämtade Pontus yoghurt även till honom. Snällt ;) Amanda virvlade fram och tillbaka som vanligt. Hon hade sovmorgon så Pontus tog sällskap med henne bort till skolan när hon gick till sin buss.

Resultatet av allt var att jag kunde ligga och snooza länge,hehe. Gick upp och gjorde macka till Liam och frukost till mig. Hade tänkt ta en jätterunda i solen med Liam i vagnen. Men det sket sig. Fick tag på Kent (rörkrökare) han kunde titta förbi nu förmiddagen trodde han och se vad det behövdes för mojäng till att koppla in diskmaskinen jag fick hem igår.

Så där försvann min sköna promenad. Mer illa om han nu inte hinner titta förbi. Grrrr....

Har varit ute på nätet och bytt ut mitt elavtal. Ringde till Vattenfall och sa upp det gamla. Man kan faktiskt tjäna några kronor per år genom att göra aktiva elavtal. Nice!

Nu ska jag valsa runt med snabeldraken en sväng ,sedan blir det solen. Pälsa på oss ordentligt för det blåser ganska friska vindar.