lördag 12 mars 2011

Känslan att sjunka in i en bra bok.


En kopp kaffe och en bra bok är A och O.
Jag har en bra bok framför mig i denna stund. Ja nu tror ni att det är en spännande deckargåta eller en tårdrypande kärlekssaga. Men nej då det är denna härliga Trädgårdsbok. Jag bläddrar läser och fylls av energi inför kommande säsong med min nya köksträdgård. Jag vill att töandet ska ta fart här och nu. På andra ställen kan man se bara gräsmattor och hoppet lyser över vårlökar av olika slag som tittar upp vid husväggen. Men här hos oss i Anneberg har någon glömt töa. Vi har enormt mycket snö kvar så något gräs kan vi inte se. Och det ligger tjockt nästan ända in till husväggen. Ja jag låter säkert gnällig. Men visst är det lite tröttsamt nu och de senaste 2 dagarna har vi dessutom fått ny snö. Hur kul kan det vara ?
Men nu tar jag ännu en kopp kaffe och fortsätter med boken. Där står allt jag behöver veta.


Motion.

Imorse tidigt på jobbet, ja så där tidigt när ögonen fortfarande går i kors och hjärnan inte riktigt fattat att man är vaken. Då i den stunden satt jag och tittade ut genom fönstret på den livsfarligt hala isgatan utanför. Vad ser då mina trötta ögon? Jodå en sådan där hurtbulle som får alla oss andra att fnysa. Där kommer han med fjäderlätta steg joggandes så smidigt som bara andra kan men inte jag. När jag joggar ser det nog mer ut som vårutsläpp för kossor. Sådär klumpigt och helt utan koordination.

Kan inte han bara ligga kvar under täcket hos sin förmodligen sovande fru och njuta av en ledig lördag. Nädå klart han ska springa runt och förstöra friden i oss andra så vi får dåligt samvete för vi råkar sitta på röven och inte göra något alls;)

Oj!!!  Jag blev nog en aning avundsjuk över hans pigga morgon eller vad tror ni?

Tsunami !

Över tusen människor tros vara döda i gårdagens jordbävning

Jordbävningen i Japan gör att en tsunamivåg nu drar över Stilla havet.
Tsunamin har passerat Hawaii och Kalifornien.
Nu evakuerar Chile delar av befolkningen och Ecuador har utlyst katastroftillstånd.
Klockan 03 i natt, svensk tid, drabbades Japans östra kust av ett efterskalv som mätte 6,8 uppger AFP.
Jordskalvet i Japan inträffade klockan 06.46 i morse.
Enligt meteorologiska myndigheter inträffade det till havs, en mil under ytan och 382 kilometer nordöst om Tokyo.
Enligt det amerikanska mätinstitutet USGS uppmättes skalvets magnitud till 8,9. Källa: Aftonbladet.

Ja Nu drabbas världen återigen av en naturkatastrof vi inte rår över. Dessa krafter som ingen mänsklig varelse kan stoppa. Det är en obehags känsla man får i kroppen när man följer nyheterna och vet att man inget kan göra. Denna panikens stund för de stackars drabbade. Och deras liv blir aldrig mer sig likt.