måndag 26 april 2010

Mindfulnes.

Nu hemkommen efter en återträff med kursarna från Mindfulnes- kursen.
Kul att höra hur alla jobbar vidare. Jag gör det absolut,men man får påminna sig själv ofta ;)


Väl hemma så blev jag sååååå glad. Rolf var på plats för dagens puss o kram (särbo vecka nu). Och han och Amanda hade installerat diskmaskinen. Jippppiiiiiii faan vad gött. Slut med en köksbänk som ständigt har någon form av smutsig disk.
Är ju bara rendiskat typ 5 minuter innan det byggs på ny hög. Men nu slipper man se skiten om alla sätter det på sin plats i maskinen direkt. Så nu ska här nötas in maskin diciplin.


Dagens negativa fundering. När ska vissa vuxna börja bete sig psykologiskt vuxet. Kräva att ett barn ska ändra på sig när inte förändringarna sedan iakttas. Bara att inse att den vuxna personen har en del att jobba med helt klart. Söka hjälp kanske är en lösning? Synd bara att de som vill träffas blir lidandes. Visar man sin man kärlek genom att neka denne att träffa sina barn? Det kallar jag inte att visa honom respekt. Och han är värd all respekt efter allt han gått igenom. Helt plötsligt förstår jag och unnar honom de blunders han gjort. Inte konstigt med ett sådant bemötande. Han är värd så mycket mer.

Du skall älska din nästa så som du älskar dig själv. Tyvärr har en del bara kärlek så det räcker till dom själva,men så blir dom också väldigt ensamma i slutet.

Poff ...nu är det negativa shittet borta, Andas in andas ut, här och nu.

3 timmars skogs promenad.

Mitt i skogen gick jag förbi denna överväxta jordkällare. Även kallat Stenklämma.

Där stod en skylt att den var byggd år 1600 och var i bruk ända till år 1940.Fakta:Att förvara mat i jordkällare är ett gammalt och bra sätt om man vill hålla maten kall på sommaren och fri från frost på vintern. Jordkällaren har använts i Sverige sen 1400-talet.Idag är jordkällaren fortfarande bäst om man vill förvara t ex potatis, rotfrukter, frukt, saft och sylt. Den är dessutom miljövänlig och billig eftersom den inte förbrukar någon el.En bra jordkällare har en luftfuktighet på 90-95 % för då håller sig rotfrukter fräscha. Om man istället har dem i ett kylskåp så kan de lätt torka ut. En temperatur runt 4 grader är också bra, vid 5 grader och varmare finns det risk för mögel. En ventil ska också finnas.En jordkällare ska helst ligga i skugga i en backe med sand eller grus så man slipper problem med vatten. Ingång till norr är också bra men inte nödvändigtOm man ska förvara äpplen och andra frukter länge är det bra att vira in dem i tidningspapper så håller de längre


Utmed gamla järnvägen ner mot bokskogen växer det ett hav av Blåsippor.Överallt rinner det porlande vatten.
Jag störde en liten Ekorre. Han skuttade kvickt upp i närmsta gran. Titta vilket vackert matbord han har.


Synd jag har så dålig kamera, solens strålar föll magiskt på denna stubbe.
Vackra Blåsippor.
Underbart väder idag för en 3-timmars promenad. Hoppas jag snart kommer ut på en ny lång promenad.

Ny vecka.

Dag vecka framför mig på jobbet. Hmmm.. vet att jag fick morgon puss när Rolf gick imorse, men.... kommer inte riktigt ihåg det. Haha död som vanligt så tidigt. Kunde sovit kvar hela dagen så skön som min säng är.

Fick bli Guld tröjan och Hv luvjacka idag till jobbet. Man måste ju visa hur glad man är,haha.

Vill ha sol hela veckan nu, är ju sååå skönt.

Nu snart kaffe här ;)