fredag 19 februari 2010

Helgen som var. 12-13 Februari.

Fredagen startade tidigt, Rolf uppe först förstås pigg som en mört. For till stallet och tog ut hästarna och förberedde så Anki ( en kompis) bara hade att plocka in dom till kvällen. Och ta ut dom på Lördag morgon.

När vi lämnat Pontus på fritids åkte vi mot Nässjö. Kl 08.24 satt vi på tåget som rullade mot Göteborg.

Väl framme i Göteborg gick vi till hotellet " Liseberg Heden" för att lämna lilla väskan,vi hade tur och fick rummet direkt.
Rummet var jättebra. Lagom stort och väldigt fräscht.

När vi pausat en stund på hotellet gick vi mot centrum där vi strosade runt och njöt av nuet. Lunchen intog vi på denna Turkiska Restaurang, Anatolia på Kungsgatan. En mycket trevlig restaurang. God spännande mat och bra personal.
På Fredags kvällen gick vi till Scandinavium där vi hade bokade Show biljetter. På scenen visades Byddy Holly-musical med Brolle. En helt underbar föreställning med ösig Rock´n Roll från början till slut. Det gick ilningar av välbehag genom kroppen under hela showen. En mycket lyckad kväll med bästa sällskapet man kan tänka sig,min Rolf.
På lördagen vaknade vi lagom tidigt, då gick vi och avnjöt en underbar frukost. Charmen med Hotell är ju frukosten. Mmmmm...

När vi checkat ut från hotellet knallde vi bort till Universeum,där fördrev vi någon timma bland ormar, fiskar, apor ,fåglar och mycket mer och fler saker. Vi tyckte nog att det var ett något överreklamerat ställe. Hade förväntat oss lite mer. Men kanske är ett ställe för barnen att uppskatta.
Efteråt sprang vi bort till Frank´s café på Södra vägen. Där blev det Cappuchino och Semla för min del. Inträdes provet för att få anställning där är detta vackra bladmönster i skummet.Rolf beställde denna godsak, Frank´s Special. Mocka kaffe med grädde och marschmallows. Och semla så klart i dessa tider. Ska inte avslöja vad fikat kostade ;) men kan verkligen rekommendera detta lilla café.
Eftermiddagen förflöt med shopping i Nordstan, handlade små presenter till våra barn. Alltid kul att köpa något till dom när man varit iväg så här.
Dagens lunch blev på en Malaysian Saté på Östra hamngatan, underbart gott.
Framåt kvällen blev det tåget hem, lite förseningar men var hemma ca kl 21. Då blev det hem och byta om , sedan en stund i stallet för att mocka fodra och plocka in våra goa hästar. Mys i soffan följt av en härlig söndag.
Lyckliga Jag.
Morrn.morrn . Ja du Helene den dagen jag vaknar pigg infaller nog aldrig.Haha. Finns det något bättre än att snoza länge. Och visst har jag det bra nu ett tag när amanda ska diska av sin mobilräkning. Hihi lilla loppan, hon kan smsa hon. Men så är det här i livet smakar det så kostar det.
Blev i alla fall väckt 04.20 av härliga pussar. då var min älskling på väg till jobbet. Han stannar alltid för morgonpuss när han kör förbi efter att ha släppt ut hästarna. Ja ni läste rätt 04.20 har han redan hunnit ta ut hästarna, stackarn hans väckar klocka ringer 03.15. När jag fått dom pussarna får jag somna om medans han kör mot sitt jobb i skogen. Han kör en stor skogsmaskin, John Deer heter den visst;)

Låg och drog mig till klockan var 06.30, då var det nu eller aldrig som gällde. Tittar ut och ser att det fallit ca 10 cm snö över natten. Men är ju fortfarande bara februari så vad gör det.Jag gillar vinter och snö samtidigt som jag är världens soldyrkare på sommaren. Var årstid har sin charm. Pontus hoppade upp när jag väckte honom,han är aldrig svår på mornarna.
Ute möttes vi av fågelsång så ljuvlig. Verkar som fåglarna ändå vet att snart kommer våren för dom sjunger så glädjefyllt. Man fylls av lycka och inser att man har ett underbart liv;)
Nu ska jag mumsa lite frukost och dricka mitt morgonkaffe här på jobbet.
Ha en bra dag alla.

Torsdag kväll.

Jättetrött mamma ikväll.
Har inget ansträngande arbete men blir trött ändå. Har varit ett par timmar i Jönköping i jobbet idag också. Så även igår.
Trivs verkligen där jag jobbar nu, ingen dag är den andra likt. Väldigt aktiv brukare ,det är kul.

Ikväll är det tyst i stugan,hör bara Pontus som ligger o snarkar. Han somnade i soffan vid tvn efter att vi ätit. så nu har jag burit in honom i hans säng ;)
Han har åkt skidor på fritids idag ,så inte undra på att han var trött. Amanda sover hos en kompis inatt och Emelie sover över på Pinnen, där var något övernattnings tjosan ordnat. Bra ställe för tonåringarna att hänga på. Drog fritt och ordning o reda. Amanda hade diskat innan hon gick idag. Skönt att inte ha massa disk direkt när man kommer hem.

Har hunnit planera nästa veckas mat, krävs ju lite planering när man ska följa maten på viktklubb.
Är ju en hel del som ska handlas hem. För har man inte grejerna hemma när det är matdax vet man ju hur det slutar. Då lagar man något snabbt o smidigt, som oftast även då är onyttigt.

Åkte förbi Liam och hans mamma efter jobbet. Där hämtade jag hans klädväska och bilstol. Så efter jobbet imorn är det smidigt att hämta honom på dagis, därefter Pontus på fritids. Sedan blir det till att susa till staden och handla. Tyvärr blir det handling i Nässjö imorn eftersom jag ska hämta Emelie också. Gillar inte Nässjö vill hellre handla i Eksjö.

Suttit en stund med månadens roliga räknings hög. Så nu är dom in knapprade i datorn för betalning allt eftersom.

Ute är det ca - 3 grader nu och blåsigt. Det snöar ganska rikligt ,fina,fina flingor. Får se om man hittar ut imorgon. Skönt att man inte har långt till jobbet.

Dagens citat ur ord från kloka barn:
Jag tycker att sagor är fina,för då sitter mamma still en liten stund.
Line-Marie 8 år