fredag 19 februari 2010

Helgen som var. 12-13 Februari.

Fredagen startade tidigt, Rolf uppe först förstås pigg som en mört. For till stallet och tog ut hästarna och förberedde så Anki ( en kompis) bara hade att plocka in dom till kvällen. Och ta ut dom på Lördag morgon.

När vi lämnat Pontus på fritids åkte vi mot Nässjö. Kl 08.24 satt vi på tåget som rullade mot Göteborg.

Väl framme i Göteborg gick vi till hotellet " Liseberg Heden" för att lämna lilla väskan,vi hade tur och fick rummet direkt.
Rummet var jättebra. Lagom stort och väldigt fräscht.

När vi pausat en stund på hotellet gick vi mot centrum där vi strosade runt och njöt av nuet. Lunchen intog vi på denna Turkiska Restaurang, Anatolia på Kungsgatan. En mycket trevlig restaurang. God spännande mat och bra personal.
På Fredags kvällen gick vi till Scandinavium där vi hade bokade Show biljetter. På scenen visades Byddy Holly-musical med Brolle. En helt underbar föreställning med ösig Rock´n Roll från början till slut. Det gick ilningar av välbehag genom kroppen under hela showen. En mycket lyckad kväll med bästa sällskapet man kan tänka sig,min Rolf.
På lördagen vaknade vi lagom tidigt, då gick vi och avnjöt en underbar frukost. Charmen med Hotell är ju frukosten. Mmmmm...

När vi checkat ut från hotellet knallde vi bort till Universeum,där fördrev vi någon timma bland ormar, fiskar, apor ,fåglar och mycket mer och fler saker. Vi tyckte nog att det var ett något överreklamerat ställe. Hade förväntat oss lite mer. Men kanske är ett ställe för barnen att uppskatta.
Efteråt sprang vi bort till Frank´s café på Södra vägen. Där blev det Cappuchino och Semla för min del. Inträdes provet för att få anställning där är detta vackra bladmönster i skummet.Rolf beställde denna godsak, Frank´s Special. Mocka kaffe med grädde och marschmallows. Och semla så klart i dessa tider. Ska inte avslöja vad fikat kostade ;) men kan verkligen rekommendera detta lilla café.
Eftermiddagen förflöt med shopping i Nordstan, handlade små presenter till våra barn. Alltid kul att köpa något till dom när man varit iväg så här.
Dagens lunch blev på en Malaysian Saté på Östra hamngatan, underbart gott.
Framåt kvällen blev det tåget hem, lite förseningar men var hemma ca kl 21. Då blev det hem och byta om , sedan en stund i stallet för att mocka fodra och plocka in våra goa hästar. Mys i soffan följt av en härlig söndag.
Lyckliga Jag.
1 kommentar:

  1. grattis på födelsedagen mamma! :)<3 // amanda

    SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)