måndag 22 februari 2010

Tidigt för darling.

Vaknar av ett larm som säger att Rolf ska gå upp ca 03.30. Stackarn ,jag förstår inte hur kan kan hoppa upp så lätt. Vet inte om jag skulle klara det,men jag har ju jobbat på fabrik ,och då gick jag också upp tidigt,tidigt. 04.15 fick jag hejdå pussen ..sedan for Rolf till stallet och tog ut hästarna innan färd till jobbet. Jag yrade ner i källaren och tände i pannan,sedan kröp jag ner i den varma sängen igen. Termometern visade på -23 grader så kan vara bra om man får pannan varm några timmar på förmiddagen.

Kl 06.00 gick jag och väckte Pontus, han får ligga och vakna en bra stund utan att stressa. Jag passade på att duscha och äta frukost. Klockan 7 var vi klara för att ta på alla ytterkläder,det går åt lite paltor nu i kylan. Vi sparkade sedan i väg på varsin spark, Pontus tyckte det var lite motigt idag,men vi kom fram efter lite krig mot höga snövallar.
Det är så mysigt att åka genom byn såhär på morgonen när dagen gryr,det ryker ur skorstenar och ser hemtrevligt ut i alla små stugor.

I skrivande stund sitter jag med en kopp kaffe på jobbet och tittar ut på all snö. Himlen är vackert isblå och solens strålar gör att snön gnistrar vackert.

Tudilu,vi ses;)

Skön Söndag.

Kul med välsorterad matkällare;)


Som sagt skönt att sova lite längre, härlig skön morgon med god frukost och det perfekta sällskapet. Två styck kramgoa pojkar och en underbar man. Flickorna är ju aldrig uppe och äter med oss på helgerna. Och jag tvingar inte upp dom,jag sov också länge på lediga dagar när jag var i den åldern. Det blir alvar tids nog ändå, dom får passa på att njuta av ungdomen medans den varar.

Efter frukosten diskade jag undan och satte fart med att laga massa mat inför veckan som kommer. Har långa jobbdagar hela veckan om allt blir som det är tänkt. Man kan aldrig veta med vädret som råder. Det blev alltså stekta Hamburgare,Het chilligryta, Vegetarisk gryta och Grön ugnspannkaka lagat idag. Bara att lasta in all färdig mat i frysen. Och medans jag fejade i köket tog Rolf tag i snöskottning och bar in ved och fick fyr i pannan. Skönt med en karl som gör saker utan att man ber om det;)

Senare på dagen for Rolf till stallet och tränade hästarna, hemma var det öppet hus,haha. Emelie hade kompisar på besök och Amanda hade killen på besök. Jag tycker det är roligt när dom tar hit kompisar och skönt för då vet jag vad som händer. Bertil dök upp och hämtade hem Liam, han var en liten febrig kille idag. Men lika snäll ändå. Han och Pontus har så roligt, dom leker jättebra ihop och Pontus är så duktig och omhändertagande. Men ibland får vi arrangera så Pontus får vara lite för sig själv, han ska ju inte känna tvång att hålla Liam sysselsatt,och det funkar jättebra.

Blev lite tv-soffa på kvällen och skidor såklart. Har man en Norrman i huset så kan man ju inte titta på annat än skidor och OS,hihi.

Lagom lugn och skön födelsedag.

Jaha, igår fyllde jag ju då år, hmm inget man kan styra över att man blir äldre. Men det sägs ju att livet börjar vid 40 och det kan ju stämma. Då är ju barnen rätt stora och självgående.Kanske därför det heter så;) Så om några år börjar livet,hehe.

Pontus uppe först denna dagen som vanligt. Han är pigg som en mört på mornarna. Ja det är ju Rolf också ,men han ligger kvar lite längre för min skull. Liam får bli vår väckar klocka på helger då man inte ska iväg till travbanan och träna hästar,det gillar jag. Liam tycker också om sovmorgon.

Men upp kom vi till slut, då blev det mysfrukost. Därefter tog Rolf med sig Pontus och de for iväg till Gullarp ,där de lånade Bertils traktor. Sedan hade dom att göra med att ta ut hästar och ploga snö på trav banan hela förmiddagen. Pontus njuter av att vara med Rolf och åka traktor är ju bara såååå kul;)

Hemma bar jag in ved och tände i pannan. Skottade undan snö, och städade av lite. På eftermiddagen åkte vi till mor o far och bjöd på Semlor och firade mig lite.Dom passar syrrans lille Benjamin 1 år och mamma är lite allergisk mot katterna så det är enklare för oss att åka dit. Blev så där lagom firande, jag tycker inte om kalas.

Väl hemma blev det hemmagjord pizza och 200 % mys hela kvällen. Världens skönaste födelsedag. Lyckad till max,inte en massa jippo och stoj. Perfekt!

Riktigt bra bidrag i kvällens melodifestival, jag gillade Darins låt, Afro-låten och hårdrocks tjejerna. Nice!

Ha det gott.