tisdag 24 maj 2011

Ruggigt sa Bull...

Regnigt sa Bill...

Men det behövs lite regn när man har strött ut gräsfrö. Eftersom jag köpte hem för mycket matjord till min köksträdgård så kan jag nu fylla upp lite håligheter i gräsmattan. Hela högen måste flyttas för den ligger mitt på framsidan. Men vill ju inte flytta den först och sedan köra ut jord. Utan försöker köra klart först så mycket som möjligt innan flytt av hög (det som blir kvar). Dubbelt arbete är inte min grej. Och jag störs inte av högen men kanske finns någon förbipasserande som gör. Hehe,kan ställa fram en spade om någon vill hjälpa till;)

Tittar runt i era underbara bloggar och upptäcker så mycket olika härliga växter jag skulle vilja ha. Så härligt när ni skriver ut namn och allt så man lätt kan hitta rätt den dagen det är dax att köpa något nytt.

Men nu får det vara köpstopp ett tag. Man får ta en paus och invänta vad som tar sig eller inte emellanåt. Vissa saker växer ju till sig och kräver en helt annan yta till säsong nr 2 & 3. Det får man inte glömma bort.
Denna veckan är full med långa jobbdagar. Så nu har jag abstinens bara av den vetskapen att inte få traska omkring och fixa där hemma ibland allt som växer. Blir bara det nödvändigaste morgon och kväll. Min gulliga son hjälpte mig imorse med lilla väcknings-rundan och plockade bort natt-täckning från de blommor som jag inte vill att ev, nattfrost ska ta. 14 dagar till sedan får det vara slut på detta daltande. Då hoppas jag järn-nätterna är förbi.
Är det bara jag som fortfarande är orolig för nattfrosten?

1 kommentar:

  1. ja, det är lätt att inte beräkna hur stora plantorna blir, ofta bara efter en säsong!
    Ha en fin dag!
    Ullis

    SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)