torsdag 4 november 2010

Helt sjukt!

Jaa nu har jag haft en superskön sovmorgon. Klockan fick vänta med att ringa tills klockan blev 9 idag. Det är ju så underbart med sovmorgon. Tycker jag iaf.

Älsklingen skrotade upp vid halv 5, han skulle släppa ut hästar och sedan åka på kurs i Värnamo. Det är han och hans chef som är där och får en snabbkurs i hur nya maskinen fungerar. Älsklingen är som ett litet barn på julafton nu när han ska få köra en splirrans ny skogsmaskin,haha. Nu får man inte ha skorna på då man hälsar på i den inte. Får väl ringa och påminna honom framöver när arbetstiden är slut för han kommer tycka det är så roligt så han kommer lätt glömma åka hem;)

Men visst är det skönt när man trivs med sitt arbete. Jag trivs kanon på mitt jobb. Men som en del av er vet har jag funderat på annat då ett tillfälle nu dykt upp. Men utan att avslöja vad det är, kan ni tycka till lite. Ska man verkligen satsa 200% på något som man faktiskt inte kommer bli rik på. Jobba 6 dagar i veckan och vara fastlåst. Kanske inte kunna ta semester eller ens vara ledig en enda hel helg. Jag skulle lätt kunna jobba så om jag visste att det skulle ge en megalön,men det vet/tror jag att det inte kommer göra. Enda positiva är att man är sin egen och jag är riktigt lockad. Men det har så många minus med sig.

Som jag jobbar nu har jag en hyfsad lön varje månad. Om jag vill jobbar jag extra för att öka den. Om jag vill slöa gör jag det. Jag är ledig väldigt mycket och hinner med det jag vill ändå är jag inte fattig. Känns inte som det är rätt läge att byta ut det just nu,om det ändå inte ger mer pengar. Och pengar är ju heller inte allt;)
Vad spelar massa pengar för roll om man aldrig är ledig och hinner mysa med nära och kära.

Jag är långt ifrån färdig med mina funderingar runt detta. Och ska visa alla siffror för en revisor som ska tycka till också.

Hur tänker ni?

3 kommentarer:

 1. Åh så svårt. Klart du ska satsa om det ger dig mer i andra värden och du fortfarande kan göra andra saker. Men, ajg har jobbat så otroligt mycket det senaste året och känner nu så här i efterhand att det inte har varit värt några pengar i världen. :-) Lycka till med klurandet.

  SvaraRadera
 2. Jag har erfarenhet av att vara egen företagare, både ensam och i sällskap, och jag kan tala om att det är JÄVLIGT tufft och tungt, både ekonomiskt och fysiskt. Tänk efter, vad händer om du blir sjuk? Eller dina barn? Får du samma jobb tillbaka om du ångrar dig, med samma förmåner? Mitt råd, var kvar. Kram

  SvaraRadera
 3. Det är svårt tycker jag. Är man nöjd och trivs på sitt arbete och tycker det är roligt att komma dit varje gång anser jag att man har det bra. Är det lite som inte stämmer kan man ha överseende med det mot lite högre lön kanske. Men i grund och botten måste man lita till sin magkänsla och gå efter den. Att vara sin egen har jag ingen erfarenhet av men jag hade gärna öppnat eget när jag är färdig med min utbildning - önskedrömmar :)
  Diskutera det hela med dina nära och kära och folk som du litar på så kommer du säkert fram till ett bra beslut. Det kan i och för sig vara bra att prata igenom det med en person som tycker olika än du i en så'n här fråga, bar aför att få ett ennat perspektiv. Nu ska jag sluta att svamla och dricka ett glas vin till ;)

  SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)