lördag 27 februari 2010

Härliga sköna Lördag!

Underbart,underbart,underbart med sovmorgon. Låg kvar i sängen tills Rolf varit och släppt ut hästarna. Tror minsann jag låg längst av alla i stugan idag. Emelie och Viktoria var också uppe före mig,det var rekord. Trevligt med alla samlade vid frukostbordet.

Efter frukosten satte vi en hejdundrandes fart, Emelie och Viktoria började göra chokladbollar.


Jag gjorde iordning en vetedeg. Och medans den låg o sov första omgången så garnerade jag en tårta. Vi var ju så klart tvugna att fira att Robin klarat sitt körkort i veckan som gick. Och vad passar inte bättre som motiv på den tårtan än bilar,haha.

Bullarna blev bakade och väldigt goda,såklart. Thommy och jag hjälptes åt att baka, Jesper prioriterade tv,n.


Rolf var inte sen att nappa bakbunken när vår deg hoppade ur den. Då satte han igång med att göra deg till Frallor. Attans sicken karl jag hittat,finns det något han inte ger sig på? Lite annorlunda med en karl i huset som inte behöver tjatas och gnatas på när man vill ha hjälp. Han ser själv när saker behöver göras;) Hugger dammsugaren och moppen när det behövs utan att man ens hunnit tänka tanken .Diskar och fixar i köket som en gud. Inte riktigt vad jag är van vid. Men ack så underbart.När frallorna var i ugnen började min älskling med maten. Skalade potatis och stekte köttet, jaa rubbet. Vi avnjöt en god middag, alla åt med god aptit och blev mätta och goa. Efter blev det tårtdax, mums.
Så blev det då dax att åka till stallet. Och jippi i dag kunde jag följa med äntligen. Först tog vi en tuff promenad i moddig snö på travbanan i skogen. Där kollade vi efter nerfallna träd som behövde röjas undan så det gick att köra med hästarna.
Perfekt med en sådan promenad efter så mycket god mat och tårta;)
Väl i stallet selade Rolf hästen Callistoga,och dom begav sig ut på träningspasset. Jag började mocka,ströa och fodra i alla boxarna. Eller alla o alla ,just nu har vi bara 4 st hästar. 3st i träning och en konvalecent häst.Går inte hinna träna fler för stackars Rolf när han jobbar heltid i skogen. Helst av allt önskar vi att han ska kunna hålla på att träna hästar på heltid så småningom.
När Rolf kom tillbaka selade han av och jag torkade lilla pållen. Vi hade en pratstund han och jag om hur träningen hade gått. Kan inte påstå att jag förstod så mycket av vad hästen sa,men han hade mycket att berätta.
Se och lyssna själva om ni hör vad han säger;)

Åter i Flisby tände vi en brasa och hade Tv mys.
Härlig skön lördag,med underbar familj.