tisdag 13 juli 2010

Norge v 28 2010.

Klockan ringde för väckning 03.00 den 5 Juli. Efter 10 minuters snoozande gick vi upp. Fixade lite snabbt och fick in kidsen i bilarna som stod färdigpackade. Efter hästutsläpp och allt var klart så rullade vi iväg. Klockan stod då på 04.30. Perfekt planerat ;)


Kl 19 på kvällen nådde vi vår efterlängtade pärla. Då hade vi kört 80 mil. Campingen Lesjaskogvattnet blev vårat paradis. Där njöt vi av denna magnifika utsikt återigen. Det var ju här Rolf och jag var förra året samma tidpunkt. Tidigt på morgonen därpå satt jag och läste bok,drack morgon kaffe och juice. Njöt av tystnaden och lugnet denna miljön skänker.Fiske grejerna var medpackade,men någon fisk fick dessvärre inte.

Varje kväll på resan tände vi grillen som fanns på varje plats. Det blev potatis och olika grönsaker med olika tillbehör. Bla goda norska Karbonader. Super roligt att laga mat såhär. Och dundergott.
Efter 2 övernattningar körde vi vidare mot Trollstigen . Kamerorna fick jobba ihärdigt. Vi förundrades av alla vattenfall utmed vägen.


Ett härligt fritt liv för boskapen som har enorma områden att beta på. Här ligger dom precis bredvid vägen. Man får köra sakta så man inte kör på någon.
Precis innan Trollstigen började blev det tvärstopp i trafiken. En tysk tokig busschaufför hade kört ner i en kurva för snävt. Bussen fastnade i innerkurvan på bergskanten. Innan det kom räddnings bilar som kunde bärga loss ekipaget tog det 4 timmar. Tur vi hade vacker natur runt om oss och glatt humör. Vi gick på upptäcktsfärd vid forsen. Spelade olika spel. Och fixade varmkorv med bröd på stormköket. Oss gick det minsann ingen nöd på.
Väl uppe på toppen av Trollstigen gick vi ut på utsikten.

Här ser ni årets Troll som Rolf och jag byggde. Ett måste att göra där uppe. Står tusentals troll i olika form som alla turister gör.
Emelie och Pontus byggde också ett troll. Att dom sedan blev fotograferade var mindre populärt,hehe.

Amanda var ju bara tvungen att kasta snöboll ;)


Efter den hissnande utsikts stunden och glassätande for vi vidare över fjället istället för att vända nerför Trollstigen. Däruppe traskade det får överallt.


Denna kvällen kom vi till en underbar camping efter att ha åkt genom ett antal tunnlar och en färja. Campingen heter Yttedal och ligger i den lilla staden Eidsdal.
Därifrån for vi sedan via Geiranger , förbi Pollforsen och till slut nådde vi nästa camping som hette Elstad och ligger mellan Otta och Hamar. Även denna dag fick vi njuta av underbara fjällvidder och höga vackra berg. Min mobil lyckade jag låsa med fel pinkod 3 gånger,så jag har inga bilder. Men Geiranger kan jag varmt rekommendera. Man tror man hamnat i paradiset.Och det kanske man faktiskt var,vi körde ju genom en tunnel för att komma dit. Och när vi nådde ljuset i tunneln var vi där i det vackraste landskapet utav alla, haha.
Jaaa, ännu en sommar med ett par sköna campingdagar i Ett fantastiskt Norge.
Jag längtar redan tillbaks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alltid trevligt om du säger hej;)