söndag 12 december 2010

Nu får ni hjälpa mig!

Här har ni nu en bild av möblerna jag köpte igår från Blocket.Jag har fått för mig att jag ska måla dom i Chabby Chic. Är jag galen då?


Här är då skåpet med den lilla gåtan. Tanten sa att det är Carpati,men det undrar jag. Carpati på nätet ser inte ut så i luckorna. Det finns en etikett inuti där det står. " Castle Furniture  Original, 1920 ".
http://www.castlefurniture.nl/word/history_engels.asp
Googlade och hittade denna sida om skåpet.


Som ni ser är ena rutan trasig. Min tanke när jag hittade skåpet på blocket var att måla det också i chabby chic och ta bort rutorna och sätta nät och fin spetsgardin på insidan. Haha, men nu blir jag ju helt slirig i hjärnan då jag förstår att det är ett fint skåp;)
Vad tycker ni !!!!!

Jag har ju bara betalat 500 kr för bord och stolar och 500 kr  för skåpet.


Hilfe!!!


10 kommentarer:

 1. Jag skulle absolut satsa på vitt, alla gånger. Skåpet är inte Carpati, har sålt den serien, det här är snyggare, i vitt! ;-) Tycker absolut att du ska satsa på att ta bort glaset, eller sen senare kanske hitta gammalt "buckligt" glas!? Kram :-)

  SvaraRadera
 2. Du ska absolut måla möbeln vit, använd en halvmatt färg, gärna atikvitt blir finast..och skåpet likaså..ta du bort rutorna som du skriver...något som är fint är när man sätter nät istället för glas, för antar att du vill att det ska synas som du har där, lycka till, kramen

  SvaraRadera
 3. Härliga svar;) Hihi , får se om jag kan hålla mig till efter Nyår innan jag börjar labba;)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilka möbler du fyndat! Kanonfina. Underbara!
  Är bord och stolar av ek? Ljusare på undersidan? Vackra stolar med underbara former på stolsrygg och likadant bordskanterna.7
  Skåpet är magnifikt.
  Näääee, jag hade nog inte målat något av dom, jag. Rakt inte skåpet. Och är skåpet ett designat skåp och man vill ha det som ett, lite grand i alla fall, samlarobjekt, samtidigt som man använder det, så tror jag inte man skall måla det, det tror jag inte.
  Jag är himla tveksam till att måla så fina gamla möbler. Men om det verkligen är målat man vill ha, så skall man så klart måla, men nej, jag är tveksam.
  Castle Furniture finns ju producerade i både England och USA. Och dom äldre möblerna är fantastiska.
  Och ett glas till dörren kan du säkert hitta på Gysinge Byggnadsvård, Nacka Byggnadsvård eller Qvesarum el likn och få det tillskuret till rätt storlek.
  En sak till bara, tänk om du målar och sen tröttnar på det och vill ha träet tillbaka, vilket jobb du måste göra då......
  Ja, det var jag det, och jag vet inte, jag bara tycker lite!
  Kram och gratulerar till så fina möbler till så bra priser!
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Vilket skåp!! Underbart, men jag hade aldrig målat det, så fint som det är, däremot bord och stolar om det inte är av något finare träslag! Och du, nu ska jag fixa till med stearin! Tack för tipset! Ha en fin kväll! Kram Iréne

  SvaraRadera
 6. My god, nu fick jag huvudbry. Haha,får som tur tid att sova på saken ett antal saker;)Dra lott kanske. Eller ole dole doff.

  SvaraRadera
 7. Hejs svejs! Ja det var mycket snö i vår skog också, det var som ett helt träningspass att gå på stigen där idag :-))

  Oj jag är nog helt fel person att fråga ang måla eller inte, för jag målar nästan allt, har ingenting i vårt hus som är träfärgat, alla möbler oavsett ev värde är målat. Mest i antikvitt men även en del i kritvitt, ljusgrått eller creme, så mitt råd är helt klart att du ska måla både bordet, stolarna och skåpet, det hade jag gjort ialla fall. Men man ska göra som man själv känner känns rätt innerst inne och inte lyssna så mycket på goda råd, tvekar du vänta lite och känn efter så det blir rätt just för dig. Lycka till. Stor kram Paula

  SvaraRadera
 8. Jaha, nu får du tänka till!
  Jag säger bara, det är lättare att måla än att ta bort färg.....
  Men hur du än gör kommer det att bli fint för det är så vackra möbler.
  Lucia kram

  SvaraRadera
 9. Jag är av princip mot att måla. Tycker möbler ska åldras som de är. Men så har jag sett hur fint det är hos Fru Venus så jag säger att du absolut ska måla bord och stolar. Mer tveksam till skåpet. Men, det är ju en fråga om du tänkt ha skåpet som en investering, då ska du inte måla det om det är design och dyrt. Annars... jo, måla det också.
  Glasklart eller hur!?

  SvaraRadera
 10. Tycker helt klart du ska måla :)

  SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)