onsdag 29 juni 2011

Som en dröm.

Dagen har förflutit med att få mycket gjort. Först några timmars jobb med "frukost-hörnan" nya projektet. Svettan har forsat i värmen.
 En runda till soptippen med hästtransporten full med skräp är väldans skönt när det är tömt och klart.
Till älsklingens fasa fiskade jag upp en skänk ur en av skräp behållarna. En fin skänk som kan passa perfekt till plattTv eller dyl. Det är vid sådana stunder man kan se på honom att han tycker det är skönt att vi är särbo,haha.
Jag ska dock inte ha någon Tv eller sådant på den.
Nej,nej ,nej den ska ju bli vit och tror minsann den blir perfekt till Pelargon bänk.Lite små fina snickeri detaljer finns det på och den kommer bli hur fin som helst.
Klart ni ska få se den. Men inte idag;)

På eftermiddagen var vi på kaffe och glass hos Blomsterkärringen. Hennes trädgård innehåller sådana mängder av olika sorters växter så man blir helt salig. Vill ha ,vill ha ,vill ha tänker man när man går där och lyssnar hur hon beskriver alla sorter. Helt galet duktig är hon också dessutom,hon har koll på alla namn och rubbet om dom. Undrans om jag någonsin kan lära mig så många namn. Jag som inte ens kan lära mig vad mina 3 grannar heter. Eller är det för att jag inte tagit reda på det,haha.

Glömde nämna igår att innan vi lämnade Nässjö fick jag en snabb runda i Monicas trädgård. Jag saknar ord för hur fint hon har det. Det var som taget ur vilken sortimentsträdgård som helst. Mitt i stan hittar man en trädgård som skulle få vilken trädgårds-expert som helst att bara njuta. Och mitt i ett såååååå snyggt växthus.

Ja jag kan inte i ord beskriva hur glad jag är att ha hittat dessa härliga männsikor på så nära håll. Och att sitta på internet och finna nya härliga  vänner med samma intresse känns som en lottovinst.

Nu ikväll har vi haft massa kids samlade vid bordet och ätit god mat med gott grillat kött,potatisgratäng och varm grönskasröra.

Imorn far vi till min mor och far och tar en ordentlig titt på deras trädgård uppe i Motala. Ska bli spännande att äntligen få se stugan dom köpte förra hösten.Kameran är som sagt med och trädgårs lexikonet jag fyndade på loppis.

3 kommentarer:

 1. Tack det var snällt sagt, de delar som är färdiga (eller nästan klara) har växt ihop fint. Sen har jag ju många projekt på g som vanligt. Tycker också det är kul med trädgårdsfolk på nära håll (:D Jag fick ju en tur i din trädgård och det har ju redan blivit bra, alla ideér och planer låter som härliga projekt! Nu är jag nästan uppäten efter att ha planterat om tomaterna i kväll, jäkla mygg och de har visst följt med in.. vilken tur att dörren till sängkammaren är stängd... Tack för att ni tittade förbi! /Inger

  SvaraRadera
 2. Ja du Inger jösses vad du har jobbat för att få det så fint. Härlig ny energi och inspiration är hjärnan tankad med nu. Tack!

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att besöka andras trädgårdar och få inspiration. Vår trädgård är ju bara 4 år gammal och jag saknar det där lummiga gröna som en gammal trädgård har, men i min ålderdom får jag också njuta av det...ler.
  Ha en fin helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)