tisdag 13 mars 2012

HJÄLP!!!!

Vad är det jag fått för skit på min underbara vindruvs planta.
Tog ju upp den från källaren förra veckan.
Och nu har den vaknat och växer så det knakar.
Men vad är det som bor i den?
Den ska ju snart ut i växthuset.
Är det något som kommer sprida sig?
Hur bekämpar jag.
Gissar att de genomskinliga plupparna är ägg.

11 kommentarer:

 1. próv med sebevand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Provar genast imorn bitti. Tack för snabbt svar;)

   Radera
 2. Nämen usch, jag är definitivt ingen expert och det är även lite svårt att se men kan det vara spinn?
  Kanske hittar du svaret här: http://www.blomsterframjandet.se/website1/1.0.1.0/159/1/index.php

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollar där ,vill verkligen mota Olle i grind. Har lagt ut frågan på Allt om Trädgårds forum också./Fia.

   Radera
 3. Jag kikar och kikar på dina bilder, men jag tror faktiskt att det är helt normalt. Dom nya skotten ÄR lurviga. Och dom där små sockerkulorna eller vad det är är normalt med. Kolla noga, om det ser ut som genomskinliga kulor, så är det ok. Lurvet försvinner när det har gått några veckor. Jag hade planterat ut den och kollat.
  Hål i bladen kan bero på skada när bladet var litet t.ex, sedan så gnager ju varken spinn eller ullöss, så samma är det då inte.
  Jag har f.ö en bladkaktus i fönstret som någon har tagit stora bett ur ur kanterna. Det undrar jag vad det är som bor någonstans i krukan och mumsar när jag inte ser...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite såpvatten kan ju inte skada,fick ett svar på A&T att det ska vara "droppar" på. Vad spännande detta blev. Så många som kan så mycket.;)

   Radera
 4. Jeg er ikke plantedoktor. Så jeg kan ikke hjælpe.

  SvaraRadera
 5. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

  Föranmälan ska göras tillvitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på www.levvackert.se Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com och Ingela Broling www.inspirationivitt.blogspot.com

  SvaraRadera
 6. Tror också att de faktiskt ska se ut så där, men jag är ju ingen expert så gå på vad kunniga personer svarar:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Billederne er små - men din vin ser helt OK ud.

  I naturen tiltrækker vin insekter -myrer specielt- ved at udskille de små sukkerkugler på nye skud, når der er myrer på planten bliver den ikke ædt. -smart ikke?

  SvaraRadera
 8. Tack för alla svar.Jag avaktar lite och ser om det börjar krypa. Då blir det såpvatten. Tar förstoringsglas till hjälp.
  Haha, Sherlok Holmes;)

  SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)