måndag 4 juni 2012

Står inte ut.

Om man ändå kunde acceptera att vackra blommor vissnar. Och då... Inte är vackra längre. Jag försöker i alla år att låta Tulpanerna vissna på plats. Men icke! Det tar några dagar sen har jag fått nog. Så nu är det åter dax. Upp med lökarna , tills det blir time för höstplantering. Vilket jag hoppas är långt, långt, borta:)

8 kommentarer:

 1. Har du provat den där metoden och fått dem att blomma om? Smart sätt i så fall.
  Ledsnade också idag och vred ur alla vissna stjälkar ur lökarna! Hoppas att de hunnit få nog med kraft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blomma om har jag aldrig provat. Jag tar alltid upp hela löken med blast för att kraften ska bevaras och för jag inte står ut med det skräpiga :)

   Radera
  2. Med blomma om menade jag, att du kan plantera löken på hösten och få blommar nästa år igen. Fungerar det med din metod?

   Radera
  3. Javisst, bladen ska ju helst vissna ner helt innan man tar bort den från löken. Då går all näring tillbaka till löken. Lökarna håller fler år på det sättet. Knipsar man direkt efter blomning riskerar man sämre och sämre lök . Dock vet jag inte om det skiljer mängder. Men jag har alltid gjort såhär:)

   Radera
 2. Jag brukar plantera ut dem i rabatterna och då slipper man se de fula bruna bladen som jag låter sitta kvar:)//helen

  SvaraRadera
 3. Kan man görs SÅ?! :-)
  Totalt o-gröna fingrar...

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Vilket fint inlägg du hade om oss :)
  Lovar att sno bilderna och uppdatera min blogg oxå.
  Kramisar den Ninis!

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig dragit opp lökarna o planterat om dem .. jag har allt i jorden,,,väntar tills blasten ha visstnat o då vrider jag av den..o visst ser det lite skräpigt ut..men har man stora blommopr brevid kan man ju gömma blasten bakom en sån.

  SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)