torsdag 13 december 2012

Skön dag.

Ja oj vilken mysmorgon det blev. Väl hemma i morse efter jobbnatt ,väntade Pontus på mig hemma i soffan. Far körde hem honom hit på morgonen en halvtimma innan jag kom hem.
Han fick ju såklart vara hemma idag.
Vi åt frukost till Lucia på tv. Sedan tittade vi på de 13 avsnitt av julkalendern som jag missat helt, på svt-play.
Härligt med en lång stund med bara soffmys.

Efter det hade jag energi till att ösa in fullt med ved i källaren. Jag delar upp ved-bingen i 2 delar. En del där jag tar ifrån (eld-delen) , den andra delen som jag slängt in genom förnstret måste slängas in så det ligger inne minst 3-4 dagar . Eller tills jag tömt eldnings-avdelningen. Då flyttas det under förnstret in och jag kan slänga in nytt. Ja jag tror ni hajar. Det är inget bra att elda med ved som är nyintagen. Även att den är torr under sin pressening ute så behöver den ändå ligga inne ett tag för att bli bra som ved. Tycker jag iaf;)))

Sedan var älsklingen och jag iväg till en verkstad med min bil där vi tillsammans (mest älsklingen) kunde byta de delar jag fick ombesiktning på. Dock måste vi åka dit en sväng till för där är fortfarande lite luft kvar i bromssystemet. Inte så lajbans att bromsa då. Vet man om det så funkar det några dagar om allt vilt mm håller sig i skogen. Så ja tack..hoppas vi kan fixa det snarast.

Och hör och häpna jag tjänade 5000 kr på att vi fixade detta själva. Nybergs skulle ha 5800 kr och delarna kostade mig 800 kr på Mekonomen. Inte orginal då men herregud!

Bilen är dessutom inte värd mer än max 5000 kr så går ju inte laga den för mer än den är värd;)
Bara vi fixat luftningen så hoppas jag den rullar problemfritt minst ett år till ,gärna 3 eller mer.

Och som hyra för den kanon verkstad vi får vara i gratis (värme och alla verktyg man behöver + lite till) tog jag med en Smörgåstårta som vi musmade i oss innan vi började.

Nu sticka sockar framför tv,n. Tända ljus och bara mysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alltid trevligt om du säger hej;)