tisdag 27 april 2010

En ljuvligt doftande dag.

Skratt

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Skratt, fysiologisk process hos människor som kännetecknas av en rad hastiga ut- och inandningar tillsammans med rytmiskt växelvis spända och avslappnande stämband som tillsammans ger upphov till ett karaktäristiskt ljud.
Skratt kan utlösas av en mängd olika händelser, vanligen efter att personen blivit exponerad för ett skämt eller någon annan form av humor, men skratt kan även uppstå av glädje, lättnad, nervositet eller andra sinnestillstånd. Skrattets funktion är osäkert, men mycket tyder på att det är ett sätt att signalera samhörighet inom grupper av individer. Liksom gäspningar har skratt en smittande effekt.

Skrattet är individuellt och varierar från person till person. Skrattet är en spontan kroppslig reaktion på sådant som personen uppfattar som lustigt. (Se även humor.) Rent anatomiskt sker skrattet genom konvulsiviska sammandragningar i buken vilket producerar stötvisa luftströmmar genom struphuvudet, glottis och stämbanden. Det sägs att ett gott skratt förlänger livet, men det finns inget vetenskapligt stöd för påståendet.

Visst är det härligt att skratta. Möt med ett leende så får du ett leende tillbaka.

Jag gick till jobbet med ett leende idag. När vi skulle gå hade det precis regnat. Det doftar så underbart gott ute. Vi njöt hela promenaden till fritids och jobb.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Alltid trevligt om du säger hej;)