tisdag 31 augusti 2010

Underbart..

Jaha då var man igång igen med kursen Mindfulness. Så underbart, har jobbat på det även när jag inte går kursen såklart ,men inte lätt alla gånger. Man får ta en del i taget och göra det bästa av det. Som Daniel skriver i sin kommentar man ska inte stressa när man Mindfullar.

Alla i dagens samhälle skulle utöva Mindfulness. Det är verkligen nyttigt. Stanna upp och njuta av nuet, observera : vad ser jag,vad doftar det ,vilken form, vilka färger,vilken form har trädet jag kör förbi,mm...
Andas in andas ut,här och nu!

Lite så tänkte jag på tåget hem i söndags. Rolf sa - såg du Rådjuret? Nä det missade jag, jag såg katten i vägkanten,den som var svart och vit med halvlång päls. såg ut som en blandning mellan bondkatt och Skogskatt. Just att observera mer än "bara" se katten. Hinna lägga märke till små detaljer. Att tillåta sig att stanna upp och hinna se saker på väg till arbetet tex.

Jag vet många gånger jag kört från Anneberg till jobbet jag hade i Nässjö, kunde komma fram och inte ha något minne av att jag passerat Solberga. Lite läskigt,men förhoppningsvis har man fokus på bilkörningen ändå.

Nu försöker jag observera hur det doftar ute, fuktigt,kallt ,dimmigt. Ja, allt blir så mycket härligare om man upplever nuet;)

Haha, idag börjar jag med tänkvärt svammel;) hur börjar eran dag?

5 kommentarer:

 1. Så sant, så sant...jag har just varit ute och reflekterat över att vi har en alldeles underbar sensommarmorgon...ha en bra dag!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Det LÅTER bra ;-) Min morgon började med en vilsen tonåring *asg*! Kram

  SvaraRadera
 3. Funderade på att gå ut och power-gå och tack vare ditt inlägg så ska jag faktiskt göra det oxå :)
  Tack!

  SvaraRadera
 4. Ja, man borde öppna upp ögonen lite mer..

  kram Mia

  SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)