onsdag 8 september 2010

Kanondag..

Släpade med barnen till skogen där Rolf jobbar. Han kör en sådan där stor maskin som heter Skördare och John Deer i efternamn typ. Eller nå´t;). Tar ner skog alltså.

Efter en krävande strapats genom skogen hittade vi honom. Amanda och Pontus hoppade in i maskinen och fick åka med en halvtimma.

Jag och Emelie gick och plockade svamp. Hittade lite minsann. Och faktiskt vågade vi oss på en ny sort. Nu kommer jag inte på namnet bara för det,typ Tegelsnopp eller nå´t och svampboken ligger i bilen. Jaa jag är lat men det står jag för,haha. Vi satt sedan där i skogen och fikade och myste.

Därefter blev det min tur att få en guidad tur. Fy faan det där var läskigt,att köra över meterhöga stenar och stubbar och tro att hela skiten ska välta. Och högt upp satt man också. nästan som Lisseberg,haha.

Det blev dax att traska mot bilen och jaga svamp på vägen dit.Tyvärr var de flesta utav denna "nya" svamp redan bebodda av små larver så blev inte många som kom med hem. Men en och annan gul Kantarell och ett gäng Trattisar blev det.

Vi körde förbi kondiset och hämtade den bokade tårtan. Sedan raka spåret hem till barnens farfar och hans fru där vi tjötade,skrattade och myste.

Dagen blev till kväll och här sitter vi nu framför tv,n med IDOL. Kul nu medans de visar alla uttagningarna men sedan har jag lite svårt för att följa skiten hela hösten. Brukar titta på sista när det närmar sig final.

Datorn jäklas med mig så har svårt att läsa era bloggar. Tar hundra år att öppna varje ny sida. Suck, försöker igen imorn.

2 kommentarer:

  1. Ja, skördaren tar ner skogen men jag undrar om det det är en John Deere, den är ju röd och John Deere maskiner är gröna och gula.Stora och vackra maskiner om det är en John Deere.
    Härlig dag i skogen och vilken lycka att hitta trattisar, svampar som jag har en förmåga att inte se.
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Låter som ni hade en riktigt trevlig dag ! Prova att uppdatera datorn med google chrome då går det lite snabbare att blogga. Nilla

    SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)