måndag 20 december 2010

Kung Bore härskar över hela landet.

Kung Bore (Kung Vinter, Kung Frost) är en sentida personifikation av vintern och nordanvinden (ibland även julen). Det är en litterär figur som till exempel förekommer i konstsagor och har troligen inget samband med Bure i nordisk mytologi, men har förknippats med boreal. Namnet kommer från latinets borealis från grekiskans Boréas som betyder nordanvind. (källa Wikipedia)


Ja här har han oss i sitt grepp, den där Kung Bore.

Igår när jag kom hem sent efter konserten skottade jag snö. Återigen 15 cm puder som kommit sista dygnet. Det var riktigt skönt att vara ute så sent alldeles ensam. Allt var så tyst och lugnt.

Konserten var superbra. Jag hade ståpäls i stort sett hela tiden. Vilka underbara röster alltså.Min favorit är Sanna Nielsen, sedan Sonya. Sherley är bra på sitt sätt men har inte en chans mot de andra två;)

Väl inne hemma möttes jag av en alldeles underbart vacker pyntad gran. Den hade Amanda och Pontus klätt under tiden jag var borta. Mina sötnosar. Kommer bild ikväll;)

Nu jobb hela dagen. Får se vad som hinns och görs ikväll. Har börjat spinna på tankar och ideer om projekt jag vill göra efter Nyår hemma. Ett i taget men dom börjar hopa sig inne i huvudet. Fast sådana projekt är inget jobbigt det är bara sådant som är roligt att pyssla med. Har tom börjat fundera på hur jag ska göra om altanen;) haha lite tidigt eller?

Nu blir det kaffe och krispig struva. Mums!

6 kommentarer:

 1. Vilket pyssel du fixade till med din "fudge". Jag är grymt imponerad! :0) Såg hur proffsigt ut som helst. Mitt recept på fudge kan jag lova fungerar i alla fall... Titta under etiketten "godis" om du vill prova. Gäller bara att koka den nog länge så den blir hård när man gör kulprovet.

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Låter som en trevlig kväll. Hoppas allt är bra med dig och familjen. Har inte varit in hos dig på ett tag men nu ska jag bli bättre på det. Kram Nilla

  SvaraRadera
 3. Det är väl bra att vara ute i god tid med altanplanering ;)

  SvaraRadera
 4. Hej där, nu hittade jag till dig också.
  Kul att hitta någon som bor ganska nära där man känner igen sig.
  Har läst bakåt i din blogg.
  Oj, vilket julbord du visar upp.
  Ha en skön Julhelg!

  SvaraRadera
 5. Du har en utmaning att hämta hos mig ;)

  SvaraRadera
 6. Kan tro att det var en härlig konsert, härär det Ernst som gäller ikväll, nu är jag trött på snö, här har det vräkt ned i tre dygn, kramen

  SvaraRadera

Alltid trevligt om du säger hej;)